website templates free download

ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το 40% των επιχειρηματιών αποτυγχάνουν γιατί δεν ακολουθούν την σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Περίπου 1 στις 3 επιχειρήσεις δεν έχουν εταιρική ιστοσελίδα. 

Η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα βοηθάει κατά 89% στο να αποδίδει η επιχείρηση πιο αξιόπιστα και με ταχύτατους ρυθμούς. 

Πάνω από το 70% των επιχειρηματιών δεν γνωρίζουν αν σε μερικά χρόνια θα είναι βιώσιμη η επιχείρησή τους. Και μόλις το 6% χρησιμοποιεί στρατηγικές ανάπτυξης.

Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα

Ο δρόμος που ακολουθούν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες


Υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες που παρά το ασταθές οικονομικό σύστημα και τις δυσκολίες που επιφέρει αυτό, επιτυγχάνουν συνεχώς αυξημένο τζίρο. "Δεν παίζει ρόλο το αντικείμενο της κάθε επιχείρησης αλλά το πόσο θα την ωθήσουμε για να ανέβει ψηλά"

Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι η παγκόσμια επιχειρηματικότητα έχει αλλάξει ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Για να θεωρηθεί μία επιχείρηση επιτυχημένη είναι σημαντικό να ακολουθήσει τον ηλεκτρονικό τρόπο ανάπτυξης.

  • ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ - Κάθε επιχείρηση άσχετα με τι αντικείμενο δραστηριοποιείται πρέπει να έχει μία εταιρική ιστοσελίδα. Η σελίδα αυτή είναι απαραίτητο να έχει πιστοποιητικό ασφαλείας, να είναι προσβάσιμη από τις σύγχρονες φορητές συσκευές, να περιέχει ακόπιαστα πληροφορίες σχετικά με τις τιμές και τα στοιχεία επικοινωνίας. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πελάτες ότι τα προσωπικά τους στοιχεία που ίσως χρειαστεί να δώσουν είναι ασφαλή και ότι δεν θα δημοσιευτούν ποτέ σε τρίτους.
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ - Μία σοβαρή επιχείρηση πρέπει να μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες της οποιαδήποτε στιγμή και αν ζητηθεί. Όταν λοιπόν η διαχείριση των εργασιών είναι ηλεκτρονική τότε ένα laptop ή tablet μπορεί να επεκτείνει τη διαχειρίση της επιχείρησης και εκτός γραφείου.
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - Η επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια δεν είναι κατ' ανάγκη ακριβή. Μία επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας χρειάζεται διαφημιστική προώθηση. Υπάρχει ο ηλεκτρονικός τρόπος διαφήμισης και ο πατροπαράδοτος με κάποιες μικρές τροποποιήσεις. Με αυτό τον τρόπο η δραστηριότητα και οι υπηρεσίες γίνονται γνωστές διατηρώντας και αναπτύσσοντας ένα αποδοτικό πελατολόγιο.
  • SOCIAL MEDIA - Ο σωστός επαγγελματίας δεν φοβάται τα social media αντιθέτως τα εκμεταλλεύεται. Τα social media είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος ώστε ο υποψήφιος πελάτης να αξιολογήσει μέσω των κριτικών και των σχολίων τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα. Ο επαγγελματισμός έχει αντίκτυπο στον κόσμο και η αποδοχή του κόσμου ανεβάζει τον τζίρο.
  • ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ - Η επιτυχία στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα εξαρτάται από την οργάνωση στρατηγικών. Ποιοι στόχοι πρέπει να επιτευχθούν σε ένα μήνα, σε ένα τρίμηνο, στους έξι μήνες κτλ. Που θα φτάσει η επιχείρηση σε βάθος δύο ετών. Αν προκύψει κάποια αποτυχία πρέπει να υπάρχει plan B που από άλλο δρόμο θα οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.
  • ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ - Κάθε σύγχρονη επιχείρηση χρειάζεται ένα οικονομικό πλάνο για να λειτουργεί ομαλά. Μία μελέτη βιωσιμότητας είναι απαραίτητη καθώς πολλές φορές δεν αρκεί ένα καλό "κουμάντο". Πάντα υπάρχουν απώλειες που πρέπει να προσμετρηθούν για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το αν το επιχειρηματικό εγχείρημα θα επιβιώσει στις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Η μελέτη βιωσιμότητας είναι το check up των επιχειρήσεων.
  • ΚΙΝΗΤΡΑ - Οι πελάτες χρειάζονται κίνητρά και το αίσθημα ότι κερδίζουν κάτι. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις επιλέγουν την τακτική των προσφορών ή της εγγραφής σε ένα club μελών. Διαγωνισμοί και κληρώσεις μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα στη δημιουργία κινήτρων.
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - Ένας υπάλληλος για να αποδώσει πρέπει να είναι σίγουρος ότι έχει μέλλον και δυνατότητα ανέλιξης στην επιχείριση. Η αξιολόγηση υπαλλήλων βοηθά τον επιχειρηματία να κατανοήσει τα προσόντα και την απόδοση των υπαλλήλων του και στον αντίποδα οι υπάλληλοι λαβαίνουν βοήθεια ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

BUSINESS PLAN

Εδώ οι επιχειρήσεις περνούν σε άλλη εποχή... κάντε την αρχή τώρα!

WEB HALL Library

Σύντομα κοντά σας η βιβλιοθήκη της Web Hall με πλούσιο ενημερωτικό υλικό - ebooks - ηλεκτρονικά βιβλιάρια και φυλλάδια. 
Σε λίγο καιρό αυτά τα σπουδαία εργαλεία θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό!

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Μάθε πρώτος τις νέες υπηρεσίες, διαγωνισμούς και τις τελευταίες τεχνολογικες εξελίξεις...

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ